Doing ("the right thing")

Mulla on viha-rakkaussuhde Ruby:n. Jollain tasolla, sitä olen aina inhonnut, mutta pahuksen näppäriä juttuja sillä voi tehdä. Jenkit sanois tähän, että awwwwwsome! Mutta siis tämä tekele on osoittautunut käteväksi päivittäisessä käytössäni. Kikkare tottelee nimeä doing ja kyseessä on tekstipohjainen CLI-sovellus, joka rullaa sujuvasti niin OS X- kuin Linux-ympäristössä. Sen on väkertänyt koodivelho Brett Terpstra ja sovelluksen nerokkaan yksinkertainen idea on pitää kirjaa siitä mitä olit tekemässä viimeksi. Poissa ovat vilkkuvat valot ja monimutkaiset toiminnot, joita et koko ikänäsi tule tarvitsemaan. Yksinkertaisesti syötät sovellukseen mitä olit tekemässä ja that's it!

Minun kaltaiselleni lahopäälle, joka unohtaa oman nimensäkin ja tämä silloin kun on hyvä päivä...huonona en edes ole varma missä todellisuudessa elän, tällainen pikkuinen kikkare on päivän pelastus.

Kunnon nördehän elää koneella, mutta joskus siitä tulee kampeuduttua todelliseen elämään ja silloin on enemmän kuin kiva muistaa mitä olinkaan tekemässä. Doing auttaa tässä. Komennan 'doing now Olin tekemässä sitä ja sitä' ja tämä pikkuinen työmyyrä muistaa sen mallikkaasti. Koneelle palatessa komennan doing show tai doing today ja kas kivasti eteen kilahtaa lista siitä mitä askartelin. Näppärää!

Sovellus on mukavasti muokattavissa mieleisekseen ja se tukee myös värejä. Kipin kapin lataamaan tämä CLI-pohjainen tuotos yllä mainitusta linkistä.

This article is my 4th oldest. It is 192 words long