Fedora 24 - MacBook Pro (Late 2011)

Vihdoin ensimmäinen Linux-jakelu, joka toimii mallikkaasti Omppukoneessa. Lukemattomia tullut testattua ja vaikka moni on asrntunut helposti ja toimineetkin hyvin, niin Fedora oli ensimmäinen, joka pienten viritysten jälkeen toimii ilman kuumenemista, ilman että tuulettimet huutavat hoosiannaa ja ilman, että akku hupenee silmissä.

Toki moneen muuhunkin koosteeseen on mahdollisuus asentaa vastaavat tweakit kuin Fedoraan, mutta jostain syystä Ubuntu-pohjaiset ovat aina pistäneet Macin käymään lämpöisenä. Testannut olen mm: Mint, Ubuntu ja Elementary OS ja viritellyt kaiken tuntemani kikka kuutisen ilman apua ongelmaan. Siispä Ubuntu-pohjaiset on täytynyt hylätä. Kokeilin myös CentOS ja Arch Linux mutta kumpaakaan en saanut Maciin asennettua. CentOS kaiken järjen mukaan pitöisi sujahtaa, koska on samaa kastia Fedoran kanssa, mutta eipä onnistunut.

Lopulta kokeilin Fedoraa ja lähes kaikki sujui ilman suurempua ongelmia. Hieman joutui kikkailemaan, että WiFin sai pelittämään, mutta lopulta sekin onnistui.

Seurava projekti olisikin sitten elvyttää vanha Leopardilla varustettu Apple iBook G3, jossa hyrrää sisuksissa PowerPC-suoritin. Parhaimman tuen tälle kuulemma tarjoaa Debian, joten ei kun ihmettelemään.

This article is my 13th oldest. It is 157 words long